Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Chlebek warzywny

Składniki na 8 porcji:
  • 30 dag świeżego chleba razowego z pełnymi ziarnami
  • 3-4 łodygi selera naciowego
  • 10 dag wyłuskanych nasion dyni
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 dag parmezanu
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 jaja
  • 1/4 szklanki keczupu
  • 2 łyżki przegotowanej wody
Chleb rozkrusz, łodygi selera i natkę pietruszki drobno posiekaj, zmiel pestki dyni, czosnek przeciśnij przez praskę, a ser zetrzyj na tarce. Teraz lekko ubij jaja, a keczup rozcieńcz wodą. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną masę przełóż do małej formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, dobrze ugnieć, po czym wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz około 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...