Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Chiński gorący garnek

Składniki na 6 porcji:
  • 30 dag wołowiny
  • 60 dag piersi z kurczaka
  • 25 dag mrożonych krewetek
  • 25 dag soi (w puszce)
  • 1 puszka grzybów chińskich
  • 1 puszka pędów bambusa
  • 20 dag papryki
  • 1 pęczek dymki
  • 2 marchewki
  • imbir
  • natka pietruszki
  • sos sojowy
  • 2 litry rosołu drobiowego (4 kostki)
  • sól
Zacznij od przygotowania wołowiny: umyj ją, osusz i pokrój na cieniutkie plasterki. Następnie pokrój na drobne paseczki kurczaka. Warzywa oczyść, umyj i pokrój na kawałki. Mięso i warzywa zalej rosołem. Całość gotuj 20 minut.

Grzyby, soję i pędy bambusa osącz. Pędy bambusa pokrój na cienkie plastry. Wszystkie składniki razem z krewetkami dodaj do zupy. Gotuj 5 minut. Na koniec dopraw do smaku solą, sosem sojowym i imbirem. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...