Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Brokuły z marchewką

Składniki:
  • 2 brokuły (60 dag)
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • lub posiekanych migdałów
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 mały ząbek czosnku
  • szczypta mielonej kolendry
  • cukier
  • sól, pieprz
Brokuły umyj, oczyść i wrzuć do wrzącej osolonej wody. Teraz gotuj je przez 10-15 minut na półtwardo. Odsączone brokuły podziel na różyczki, a łodygi pokrój.

Marchewki po umyciu i oczyszczeniu wrzuć do wrzącej osolonej wody. Po 15 minutach odcedź je i pokrój w talarki, a następnie dodaj do brokułów.

Oliwę podgrzej ze zmiażdżonym czosnkiem, dodaj kolendrę, cukier, sól i pieprz do smaku i delikatnie połącz z warzywami. Na samym końcu posyp potrawę migdałami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...