Szukaj przepisów

poniedziałek, 9 lipca 2012

Bogracz

Składniki:
  • 25 dag łopatki,
  • 0,5 kg piersi z kurczaka,
  • 10 dag marchwi;
  • 10 dag selera;
  • 10 dag pietruszki;
  • por;
  • 10 dag pieczarek;
  • dwa pomidory;
  • duża cebula;
  • 10 dag kalafiora;
  • ziemniak;
  • papryka

Sposób przyrządzenia:
Mięso kroimy w paski i smażymy na małej ilości tłuszczu. Po usmażeniu wkładamy do osolonej gotującej się wody. Kiedy mięso jest już prawie miękkie, zaczynamy dusić włoszczyznę. Warzywa dodajemy do mięsa. Pieczarki podsmażamy z drobno pokrojoną cebulą na patelni, po czym dodajemy do mięsa. Na końcu dodajemy rozdrobniony kalafior i pomidory bez skórki. Przyprawiamy. Gotujemy bardzo powoli na małym ogniu. Można wzbogacić zacierką, a na końcu posypać zieleniną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...