Składniki:
- 25 dag łopatki,
- 0,5 kg piersi z kurczaka,
- 10 dag marchwi;
- 10 dag selera;
- 10 dag pietruszki;
- por;
- 10 dag pieczarek;
- dwa pomidory;
- duża cebula;
- 10 dag kalafiora;
- ziemniak;
- papryka
Sposób przyrządzenia:
Mięso kroimy w paski i smażymy na małej ilości tłuszczu. Po usmażeniu wkładamy do osolonej gotującej się wody. Kiedy mięso jest już prawie miękkie, zaczynamy dusić włoszczyznę. Warzywa dodajemy do mięsa. Pieczarki podsmażamy z drobno pokrojoną cebulą na patelni, po czym dodajemy do mięsa. Na końcu dodajemy rozdrobniony kalafior i pomidory bez skórki. Przyprawiamy. Gotujemy bardzo powoli na małym ogniu. Można wzbogacić zacierką, a na końcu posypać zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz