Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Sałatka ze szpinaku, awokado i pestek dyni

Składniki:
  • 10 szklanek umytych liści szpinaku
  • ½ szklanki pestek z dyni
  • 2 średniej wielkości awokado
  • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 1 limonka, skórka i sok
  • ½ łyżeczki soli

Liście szpinaku i pestki włóż do dużej miski.

Przetnij awokado na pół i wyciągnij pestkę. Łyżką wyciągnij miąższ i wrzuć do liści szpinaku.

Zmieszaj oliwę i sok z limonki w małej misce. Dodaj sól i mieszaj, aż otrzymasz gładka miksturę.

Tym dressingiem polej sałatkę i używając rąk delikatnie wszystko wymieszaj. Uważaj, żeby nie zgnieść kawałków awokado.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...