- 2 pstrągi
- 1/2 opakowania mrożonej włoszczyzny
- 1 cytryna
- ziele angielskie
- 1 liść laurowy
- sól, pieprz
- sos:
- 4 łyżki majonezu dekoracyjnego
- 2 ząbki czosnku
- sok z cytryny
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Oddzielnie podaj sos allioli (majonez wymieszany ze zmiażdżonym czosnkiem i doprawiony sokiem z cytryny), gotowane ziemniaki lub bułkę oraz zieloną sałatę lub inną surówkę.
Możesz przygotować więcej ryby. Połowę podaj na ciepło, a resztę oczyść ze skóry i ości. Ułóż na półmisku i zalej wywarem z rozpuszczoną żelatyną instant (według proporcji podanych na opakowaniu).
Tak samo przyrządza się dorsza, kergulenę i ryby słodkowodne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz