- 30 dag filetów
- 6 czerwonych papryk
- 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 drobno pokrojony seler naciowy
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 1/4 łyżeczki mielonego kminku
- 2 jaja
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
Umyte i pozbawione gniazd nasiennych papryki przekrój wzdłuż na pół. Filety z ryby posiekaj, połącz z selerem, wiórkami kokosowymi, orzechami, dodając szczyptę soli i pieprzu. Następnie wrzuć kminek, kolendrę i mąkę ziemniaczaną, i całość dokładnie wymieszaj. Teraz wbij jajka i starannie wyrób masę.
Tak przygotowanym farszem nadziewaj połówki papryk. Żaroodporny półmisek wysmaruj olejem, poukładaj na nim papryki (farszem do góry), skrop je olejem, przykryj folią aluminiową i wstaw do nagrzanego piekarnika, gdzie powinny się zapiekać przez 20-25 minut. Pod koniec zdejmij na trochę folię.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz