- mięso z 2 łbów łososia
- 1/2 szklanki wywaru z łososia
- 3 łyżeczki żelatyny
- 1/2 szklanki gęstej śmietany
- 1/2szklanki majonezu dekoracyjnego
- sok i skórka otarta z 1/2 cytryny
- 1 mała cebula
- 3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
- szczypta cukru pudru
- koperek
- sól
- biały pieprz
- do dekoracji:
- 1 ogórek lub 1 cytryna
Wlej mus do schłodzonej salaterki lub małych salaterek i wstaw do lodówki. Gdy zastygnie, wyjmij na półmisek, udekoruj koperkiem, plasterkami ogórka lub cytryny.
Następnym razem zamiast cebuli i szczypiorku dodaj starty chrzan lub łyżkę kaparów albo 2-3 łyżki posiekanego koperku. Ta wersja też jest pyszna!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz