Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Morszczuk po francusku

Składniki:
  • 80 dag filetów z morszczuka
  • 15 dag białego sera
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 1/4 łyżeczki skórki otartej z cytryny
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • szczypta cukru
  • sól, pieprz
Umyte i osuszone filety skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem, przykryj i wstaw na godzinę do lodówki. Teraz utrzyj ser ze śmietaną, skórką otartą z cytryny, solą, pieprzem, cukrem i szczypiorkiem. Następnie rozsmaruj go cienką warstwą na filetach. Każdy filet zwiń tak, aby ser pozostał w środku i zepnij wykałaczką.

Roladki poukładaj na żaroodpornym, wysmarowanym masłem półmisku, po czym posyp je tartą bułką i grudkami masła oraz wstaw do rozgrzanego piekarnika na 25-30 minut.

Podaj z frytkami, ziemniakami piure lub smażonymi i surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...