Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Mintaj po parysku

Składniki:
  • 60 dag filetów
  • 25 dag małych pieczarek
  • 15 dag chudego boczku
  • 1 cytryna
  • kilka gałązek zielonej pietruszki.
    marynata:
  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 pokruszony liść laurowy
  • sól, pieprz
Starannie połącz wszystkie składniki marynaty. Umyte i osuszone filety pokrój w grubą kostkę, ułóż w salaterce, zalej marynatą, delikatnie wymieszaj, przykryj i zostaw na noc w lodówce. Natomiast boczek potnij w drobną kostkę. Na szpadki ponadziewaj kolejno boczek, pieczarki i rybę.

Upiecz wszystko na grillu, w piecyku lub na patelni, skrapiając marynatą.

Potrawę tę podaje się udekorowaną plasterkami cytryny i gałązkami zielonej pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...