- 80 dag filetów
- sok i skórka otarta z 1 cytryny
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 2-3 ząbki czosnku
- po szczypcie: mielonego imbiru, berberysu,
- startej gałki muszkatołowej i cukru
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry (lub natki pietruszki)
- 3 łyżki drobno posiekanej cebuli
- sól, pieprz
Umyte i osuszone filety pokrój na niewielkie kawałki, umieść w salaterce, zalej przygotowanym sosem, delikatnie wymieszaj, przykryj i wstaw na kilka godzin do lodówki. Na głębokiej patelni mocno rozgrzej olej i usmaż na nim rybę, ostrożnie mieszając.
Przed podaniem posyp posiekaną cebulą i kolendrą. Podaje się tę rybę z ryżem lub bułką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz