Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Halibut po szwajcarsku

Składniki:
  • 80 dag filetów z halibuta
  • 1 mała cebula
  • 4-5 łyżek startego żółtego sera
  • 1 łyżka mąki
  • 1 kieliszek białego wytrawnego wina
  • 1/4 szklanki śmietanki kremówki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz
Umyte i osuszone filety skrop sokiem z cytryny, przykryj i odstaw na pół godziny w chłodne miejsce. Po wyjęciu posyp solą i pieprzem, ułóż w wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku, posyp drobno posiekaną cebulą i utartym serem, polej winem, obłóż plasterkami masła, przykryj folią i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 20 minut zapiekania.

Następnie zdejmij folię, polej rybę śmietanką dokładnie wymieszaną z mąką i pozostaw w piekarniku na kolejne 10 minut, kiedy to danie rybne będzie gotowe do podania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...