- 60 dag filetów
- 30 dag małych pieczarek
- 1 szklanka śmietany
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki tartej bułki
- 3 łyżki utartego żółtego sera
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego
- sól, pieprz
Śmietanę dokładnie wymieszaj z imbirem, solą, pieprzem i przestudzonym wywarem z ryby. Filety pokrój w paski, połącz z pieczarkami i przygotowanym sosem. Rybą z pieczarkami wyłóż żaroodporny, wysmarowany masłem półmisek, całość posyp utartym serem wymieszanym z tartą bułką i wstaw na około 20-25 minut do zapieczenia w nagrzanym piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz