Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Zapiekanki w bagietce

Składniki na 4 porcje:
  • 1 bagietka
  • 15 dag wędliny
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki keczupu lub koncentratu pomidorowego
  • 15 dag żółtego sera
  • 2 pomidory
  • 2 strąki żółtej papryki
  • masło do formy
  • sól
  • pieprz
Świeżą bagietkę pokrój na małe kawałki, następnie każdy z nich przekrój wzdłuż na pół i posmaruj obydwie części masłem i keczupem doprawionym przepuszczonym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.

Na każdym kawałku rozłóż po plasterku wędliny, potem posyp startym żółtym serem, udekoruj plasterkiem pomidora i kawałkiem papryki. Ustaw farszem do wierzchu w posmarowanej resztą masła formie i wstaw na 10 minut do nagrzanego piekarnika.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...