Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Torcik z chleba

Składniki na 2 porcje:
  • 6 kromek białego pieczywa bez skórki
  • 6 łyżek powideł śliwkowych
  • 2 jaja
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżeczka skórki startej z cytryny
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru
  • cynamon
  • sól
Jajka, mleko, śmietanę, skórkę z cytryny i szczyptę soli dokładnie rozbełtaj.

Kromki chleba posmaruj powidłami, złóż po 3 posmarowanymi stronami do środka. Tak przygotowany torcik namocz z obu stron w masie jajecznej.

Teraz podgrzej żaroodporne naczynie w mikrofali. Włóż masło i torciki, piecz z każdej strony po 30 sekund w mikrofali w 500 W. Wlej resztę masy, ponownie wstaw do mikrofalówki na 30 sekund, na koniec posyp cukrem i cynamonem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...