Szukaj przepisów

poniedziałek, 2 lipca 2012

Sernik z budyniem

Wyrabiamy kruche ciasto jak w naszych przepisach czyli:
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 1 kostka masła
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2-3 łyżki śmietany20 dag masła i wymiesza
Wyrabiamy ciasto i wykładamy na blachę.

Ser:
  • 1/2 kg twarogu - oczywiście przeciągnąć przez maszynkę
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 jajka
Wymieszać dobrze i wylać na ciasto.
Jedną paczkę budyniu ugotować. Do gorącego budyniu dodać 20 dag masła i wymieszać i ostudzić. Po ostygnięciu dodać 4 żółtka i pianę ubitą z białek wymieszać razem. Wyłożyć na ser i piec około 1 godzinę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...