- 8 łodyg selera naciowego (25 dag)
- 25 dag kiełbasy z indyka
- 3 banany (45 dag)
- 24 dag sera podlaskiego
- 1 1/2 szklanki śmietany 22-proc.
- 2 łyżki dość grubo posiekanych orzechów włoskich
- 3 łyżki startego sera podlaskiego
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól
- biały pieprz
- 1 łyżka margaryny do wysmarowania naczynia
Śmietanę wymieszaj z orzechami, startym serem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Selerowo-bananowe roladki umieść w wysmarowanym margaryną naczyniu żaroodpornym i polej je doprawioną śmietaną. Zapiekanie w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C potrwa 25 minut.
Podawaj ze świeżym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz