Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Ryba gejszy

Składniki:
  • 1 kg świeżej ryby
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki przyprawy do zup
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka nasion sezamu
  • 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • sól
Rybę spraw, sfiletuj, pokrój w plastry nie grubsze niż 2 cm i ułóż w naczyniu do marynowania.

Drobno posiekane cebule, czosnek połącz z pozostałymi składnikami (sosem sojowym, musztardą, octem winnym i przyprawami) i wyłóż na przygotowaną rybę. Potrzymaj potrawę w lodówce przynajmniej kilka godzin - im dłużej, tym ryba będzie smaczniejsza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...