Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Melon z owocami

Składniki:
  • 1 melon (60-70 dag)
  • 2 brzoskwinie
  • 1 szklanka wiśni bez pestek
  • (mogą być winogrona lub inne drobne owoce sezonowe)
  • 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka miodu
  • sok z cytryny
Ostrym nożem przekrój melon na pół, ostrożnie - aby nie uszkodzić skorupki - wyjmij nasiona i włókna oraz miąższ. Miąższ pokrój w kostkę. Brzoskwinie - po sparzeniu, zdjęciu skórki i usunięciu pestki - pokrój w ósemki. Wiśnie (inne owoce) umyj i osusz.

Miód rozprowadzić sokiem z cytryny. Wszystkie owoce delikatnie wymieszaj z orzechami i sosem miodowo-cytrynowym, a potem włóż do wydrążonych połówek melona i schłódź.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...