Na 1 kg
ryby oczyszczonej ze skóry i grubszych ości, ubitej w moździerzu, dodaj 3 bułki
rozmoczone w śmietance, usmażoną jajecznicę z 2 jaj, na cebulce i maśle. Wszystko
ubij razem z rybą, posól i przetrzyj przez sito. Następnie rozwałkuj na
stolnicy, podsypując mąką, na wałeczki grubości palca. Zwiń krążki, sklej i
usmaż na maśle. Podawaj na półmisku. Osobno podaj utarty chrzan.
Znajdziesz tutaj gotowe, sprawdzone przepisy na ciasta, ciastka, wypieki, przekąski, przystawki, dania, zupy, potrawy, sosy, przetwory oraz inne dania. Przepisy kucharzy: Magda Gessler, Nigella Lowson, Nigel Slater, Kudłaci Kucharze
Szukaj przepisów
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz