- 1 duży seler korzeniowy
- 4 kwaśne jabłka
- 3 łyżki śmietany
- 3 łyżki jogurtu
- 5 łyżek soku z cytryny
- sól
- pieprz
- po szczypcie imbiru i gałki muszkatołowej
- 1 łyżka miodu
- 8 dag orzechów włoskich
Plastry jabłek ułóż na płaskim talerzu. Miód, imbir, gałkę i 2 łyżki soku z cytryny utrzyj - tak przygotowanym sosem posmaruj plastry jabłek. Orzechy zrumień na patelni bez tłuszczu.
Śmietanę, 3 łyżki soku z cytryny i jogurt dokładnie utrzyj, następnie przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wymieszaj ze słupkami jabłek i selera.
Jabłka z selerami w sosie śmietanowo-jogurtowym rozłóż na plastrach jabłek i posyp orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz