Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Grzyby zapiekane

Składniki:
  • 80 dag grzybów
  • 3 dag tłuszczu
  • 1 mała cebula
  • 1/8 litra śmietany
  • 4-6 dag sera tylżyckiego
  • 2 łyżeczki masła
  • 2 dag tartej bułki
  • sól
  • pieprz
Grzyby oczyść i opłucz, większe pokrój, a mniejsze pozostaw w całości. Duś je, aż będą miękkie z tłuszczem, obraną i pokrojoną cebulą i 2-3 łyżkami wody.

Sos odparuj, a do grzybów dodaj sól i pieprz. Wszystko razem starannie wymieszaj, po czym ułóż w żaroodpornym półmisku. Na koniec zalej śmietaną, posyp tartym serem zmieszanym z tartą zrumienioną bułką, skrop masłem.

Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika i zapiecz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...