Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Dip fasolowy

Składniki:
  • 1 puszka białej fasoli (40 dag)
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki świeżego lub
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • pieprz
  • sól
Fasolę osącz na sitku, a potem zmiksuj z oliwą i sokiem cytrynowym na gładką masę. Potem obierz, przeciśnij przez praskę czosnek i wymieszaj go z masą fasolową. Dodaj majeranek, przypraw pieprzem i solą.

Papryki mocno opiecz w piekarniku, wyjmij, zawiń w folię aluminiową i odłóż do ostygnięcia. Obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne. Papryki i serek zmiksuj na gładką masę, następnie dodaj oliwę, zioła prowansalskie, pieprz i sól, wymieszaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...