Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Zupa z kluskami

Składniki:
  • Ok. 170 g japońskiego makaronu udon
  • 3 szklanki bulionu warzywnego lub z kury
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 2 łyżki stołowe sosu sojowego
  • ¾ szklanki kiełków fasoli
  • 3 grzyby shiitake (same kapelusze)
  • 2 główki małej chińskiej kapusty bok choy
  • 3 małe dynie patisony

Ugotuj makaron według przepisu. Do garnka wlej bulion, cukier, anyż imbir i sos sojowy. Dodaj warzywa, powinny gotować się ok. 2 min.

Zupą zalej odcedzony makaron.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...