Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Zielona sałatka z jagnięciną

Składniki:
  • 2 średnie steki z jagnięciny
  • 2-3 łyżki stołowe oleju aromatyzowanego czosnkiem

sos:

  • 2-3 łyżki stołowe octu ryżowego
  • 2-3 łyżki stołowe sosu rybnego
  • odrobina sosu sojowego
  • 1 łyżka stołowa galaretki porzeczkowej
  • szczypta płatków chili
  • kilka cebulek dymek (posiekanych)
  • zielone listki (mix sałat, listki z botwinki)

Mięso obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Zawiń w folię aluminiową i odstaw na jakiś czas.
Składniki sosu wymieszaj w misce. Mięso pokrój w plasterki. Włóż do sosu. Rozłóż na talerzach porcje sałaty, ułóż na niej porcje mięsa, polej resztą sosu. Przybierz listkami mięty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...