- 2 średnie steki z jagnięciny
- 2-3 łyżki stołowe oleju aromatyzowanego czosnkiem
sos:
- 2-3 łyżki stołowe octu ryżowego
- 2-3 łyżki stołowe sosu rybnego
- odrobina sosu sojowego
- 1 łyżka stołowa galaretki porzeczkowej
- szczypta płatków chili
- kilka cebulek dymek (posiekanych)
- zielone listki (mix sałat, listki z botwinki)
Mięso obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Zawiń w folię aluminiową i odstaw na jakiś czas.
Składniki sosu wymieszaj w misce. Mięso pokrój w plasterki. Włóż do sosu. Rozłóż na talerzach porcje sałaty, ułóż na niej porcje mięsa, polej resztą sosu. Przybierz listkami mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz