Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Sałatka Coleslaw

Składniki:
  • 1 główka białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 2 łodygi selera
  • 4 cebule dymki
  • 1 szklanka majonezu
  • 4 łyżki stołowe maślanki
  • 2 łyżki stołowe syropu klonowego
  • 2 łyżeczki octu jabłkowego
  • Sól i świeżo zmielony pieprz
  • ⅔ szklanki posiekanych orzeszków pekana


Warzywa zetrzyj na tarce z dużymi otworami lub w robocie kuchennym.

Majonez, maślankę, syrop klonowy i ocet zmieszaj razem. Dopraw solą i pieprzem. Sosem polej warzywa.

Sałatkę posyp orzechami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...