Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Roladka z kraba i awokado

Składniki:
  • ½ szklanki mięsa z kraba
  • 1 łyżeczka majonezu
  • ½ łyżeczki pasty wasabi
  • Kilka kropel oleju sezamowego
  • ½ awokado
  • ¼ szklanki posiekanej sałaty lodowej
  • Sok z cytryny
  • 6 miękkich tortilli

Mięso wrzuć do miski, dodaj majonez, pastę wasabi i olej, dobrze wymieszaj.

Na tortilli ułóż pasek farszu, ok. 2cm od brzegu. Z awokado, łyżeczką, wyciągnij miąższ i ułóż go na mięsie. Posyp sałatą i spryskaj sokiem z cytryny. Ciasno zwiń tortille i ostrym nożem potnij na 3 części.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...