Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Rogaliki z czekoladą

Składniki:
  • 1 opakowanie (ok. 370g) gotowego cista francuskiego
  • 1 tabliczka czekolady (ok. 100g)
  • 1 ubite jajko

Ustaw piekarnika na ok. 220°C

Rozwiń ciasto i pokrój je w 6 kwadratów. Każdy kwadrat przekrój na 2 trójkąty.

Czekoladę połam na małe kawałki (ok. 1 cm) i umieść na środku każdego trójkącika. Delikatnie zawiń ciasto (od dołu do czubka trójkąta). Delikatnie sklej boki palcami i wygnij na wzór litery C.

Umieść rogale w formie do pieczenia i posmaruj jajkiem. Piecz 15 min, aż będą puszyste i nabiorą złotego koloru.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...