Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Pstrąg z rusztu

Składniki:
  • 4 pstrągi
  • 4 gałązki melisy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 10 dag masła
  • 2 łyżki drobno posiekanych listków melisy
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
Utrzyj 10 dag masła ze szczyptą soli, łyżeczką soku z cytryny i melisą, a następnie schłódź. Sprawione i osuszone ryby skrop lekko sokiem z cytryny, natrzyj solą i grubo mielonym pieprzem. Do każdej ryby włóż gałązkę melisy i kawałek masła.

Ułóż pstrągi na blasze wysmarowanej olejem, skrop stopionym masłem, piecz w piekarniku lub na grillu. Podawaj z ziemniakami z wody, sosem melisowym i sałatą w sosie winegret.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...