- 4 duże pstrągi
- 2 duże cebule
- 4-6 ząbków czosnku
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 1/2 szklanki mleka
- 2 jaja
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki tartej bułki
- 8 liści kapusty
- sól, pieprz
- do dekoracji:
- 4 małe pomidory
- kilka liści zielonej sałaty
- 2 czerwone papryczki chili
- kilka gałązek zielonej pietruszki
Tak przygotowanym farszem nadziej skórę, każdą porcję owiń liśćmi kapusty i ułóż w płaskim rondlu, który należy ustawić na garnku z gotującą wodą, przykryć i gotować na parze około 15 minut. Na płaskiej, dużej patelni rozgrzej olej. Wyjęte z kapuścianych liści ryby przełóż na patelnię i obsmaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie poukładaj je na ogrzanym półmisku wysłanym liśćmi sałaty, przybierz ćwiartkami pomidorów, papryczkami chili i gałązkami zielonej pietruszki.
Pstrągi możesz podawać na gorąco i na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz