- mięso z 2-3 łbów łososia
- 2 szklanki puree
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3-4 krople sosu worcester
- mąka
- tłuszcz do smażenia
- sól
- pieprz
- do dekoracji:
- plasterki cytryny
- gałązki zielonej pietruszki
Zwilżonymi dłońmi formuj niewielkie placuszki i po obtoczeniu w mące smaż na rozgrzanym tłuszczu.
Podawaj na gorąco lub na zimno, udekorowane plasterkami cytryny i gałązkami zielonej pietruszki.
Akurat ja jestem zdania, że jak najbardziej ryba jest przede wszystkim zdrowa oraz smaczna. Właśnie dlatego osobiście przygotowuję bardzo różnych dań z jej udziałem. Muszę przyznać, że takie faszerowane awokado https://mowisalmon.pl/przepisy/faszerowane-awokado-z-wedzonym-lososiem-truskawkami-i-feta/ z wędzonym łososiem jest przepyszne.
OdpowiedzUsuń