Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Łososiowe placuszki

Składniki na 6 porcji:
  • mięso z 2-3 łbów łososia
  • 2 szklanki puree
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3-4 krople sosu worcester
  • mąka
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz
    do dekoracji:
  • plasterki cytryny
  • gałązki zielonej pietruszki
Mięso utrzyj na gładką masę, wymieszaj z puree ziemniaczanym, dodaj natkę, sos worcester, sól, pieprz, po czym starannie wyrób masę.

Zwilżonymi dłońmi formuj niewielkie placuszki i po obtoczeniu w mące smaż na rozgrzanym tłuszczu.

Podawaj na gorąco lub na zimno, udekorowane plasterkami cytryny i gałązkami zielonej pietruszki.

1 komentarz:

  1. Akurat ja jestem zdania, że jak najbardziej ryba jest przede wszystkim zdrowa oraz smaczna. Właśnie dlatego osobiście przygotowuję bardzo różnych dań z jej udziałem. Muszę przyznać, że takie faszerowane awokado https://mowisalmon.pl/przepisy/faszerowane-awokado-z-wedzonym-lososiem-truskawkami-i-feta/ z wędzonym łososiem jest przepyszne.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...