Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Łosoś na parze przygotowywany

Składniki:
  • 50 dag fileta z łososia
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  • pieprz
Rybę podziel na cztery równe kawałki i starannie usuń ości (najlepiej pęsetą). Skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą do ryb i pieprzem.

W garnku do gotowania na parze zagotuj wywar. Na natłuszczonej perforowanej wkładce ułóż kawałki łososia i przykryj je natłuszczoną folią aluminiową. Umieść wkładkę w garnku i przykryj pokrywką. Gotuj 3-4 minuty, po czym odwróć rybę i gotuj jeszcze 5 minut.

Podawaj z sosem czosnkowym, ziemniakami pieczonymi lub z wody i surówką z jabłka i pora.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...