Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Muffinki z czekoladą

Składniki:
  • 1 ¾ szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody
  • 2 łyżki stołowe dobrej jakości kakao
  • ¾ szklanki cukru pudru
  • ¾ szklanki czekoladowych groszków, plus ¼ szklanki do posypania
  • 1 szklanka mleka
  • ⅓ szklanki plus 2 łyżeczki oleju
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Potrzebny sprzęt: papierowe foremki do muffinek
Ustaw piekarnik na ok. 205°C

Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i ¾ szklanki czekoladowych guziczków włóż do dużej miski. Wszystkie leiste składniki włóż do dzbanuszka. Zmieszaj mokre i suche składniki razem, pamiętając, że im więcej grudek,tym lepsze muffinki. Wypełnij masą foremki i posyp pozostałymi guziczkami. Piecz przez 20 min. lub do czasu, aż, muffinki urosną i ściemnieją.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...