Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Miętowy mus z białej czekolady

Składniki:
  • 255 g białej czekolady, połamanej a małe kawałki
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 2 białko z jajka
  • ¼ łyżeczki ekstraktu z mięty pieprzowej
  • Listki świeżej mięty do ozdoby (opcjonalnie)

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Odstaw miskę by czekolada lekko przestygła.

Mikserem ubij śmietanę, białko i ekstrakt, na lekki krem. Do miski wlej czekoladę, delikatnie wszystko wymieszaj.

Rozdziel krem do kieliszków lub szklanek, o pojemności ok. 60ml.

Włóż deser do lodówki, lub na 10-15 min do zamrażarki przed samym podaniem. Udekoruj każdy kieliszek listkiem mięty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...