- 80 dag filetów z makreli
- 4-5 ząbków czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1-2 kiszone ogórki
- 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
- 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 szklanka jogurtu
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- 2-3 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Po wyjęciu z lodówki rybę obtocz w mące i usmaż na złoty kolor na silnie rozgrzanym oleju.
Filety umieść w żaroodpornym, wysmarowanym masłem półmisku i na każdym ułóż po plastrze kiszonego ogórka. Następnie polej je jogurtem wymieszanym z solą, pieprzem posiekaną natką pietruszki i wstaw na 3-5 minut do nagrzanego piekarnika.
Podaj z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz