Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Makaron z cytryną, czosnkiem, grzybami i tymiankiem

Składniki:
  • 4 szklanki (ok. 225g) pokrojonych pieczarek
  • ⅓ szklanki oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • Mały ząbek czosnku, zgnieciony
  • Sok i skórka z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka świeżych listków tymianku
  • Ok. 500g makaronu linguni
  • ½ szklanki posiekanej pietruszki
  • 2-3 łyżki stołowe świeżo startego Parmezanu
  • Świeżo zmielony, czarny pieprz

Potnij pieczarki i włóż do dużej miski z oliwą, solą, czosnkiem, tymiankiem, sokiem i skórką z cytryny.

Ugotuj i odcedź makaron. Szybko wrzuć go do miski z pieczarkami.

Wymieszaj wszystko razem, dodaj pietruszkę, ser i pieprz (możesz też dodać odrobinę przegotowanej wody z makaronu), wymieszaj jeszcze raz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...