Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Kurczak w brandy z bekonem

Składniki:
  • 1 ½ kg kurczak (sprawiony)
  • plastry bekonu
  • 1 łyżka oleju aromatyzowanego czosnkiem
  • 4 łyżki Brandy
  • 2 puszki soczewicy (zielonej)

Ustaw piekarnik na 220°C

Plastry bekonu lekko zrumień na rozgrzanym oleju. Przełóż na talerz. Wlej Brandy na patelnię z tłuszczem. Kurczaka ułóż w formie, do jego środka włóż bekon. Polej sosem z patelni. Piecz 50 minut. Podziel na porcje. Bekon połam na mniejsze kawałeczki i posyp po mięsie. Sos z pieczenia wymieszaj z odsączona soczewicą. Przełóż na półmisek, posyp posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...