Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Kurczak po reslingsku

Składniki:
  • 2 łyżki stołowe oleju aromatyzowanego czosnkiem
  • 150g pokrojonego bekonu
  • por pokrojony w plasterki
  • 12 udek kurzych bez skóry i kości lub wyluzowany kurczak
  • 3 listki laurowe
  • 300g boczniaków (porwanych na kawałki)
  • butelka wina Riesling-a
  • szczypta soli, zmielony czarny pieprz
  • siekany koperek
  • nasiona anyżu

Rozgrzej olej, dodaj bekon, por, podsmaż. Dodaj kurczaka. Wrzuć listki laurowe i grzyby. Wlej wino. Dopraw do smaku. Zagotuj. Przykryj i gotuj 40 minut. Podawaj z szerokim makaronem, posypanym koperkiem i nasionami anyżu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...