- 3 plastry bekonu
- 1 łyżka stołowa oleju aromatyzowanego czosnkiem
- 125g pokrojonych pieczarek
- 250g pokrojonych udek kurczaka (bez skóry i kości)
- 2 ½ łyżki mąki pszennej
- ½ łyżeczki suszonego tymianku
- 1 łyżeczka masła
- 375 ml gorącej wody
- kostka bulionowa
- płat ciasta francuskiego
Ustaw piekarnik na 200°C -220°C
Bekon pokrój, podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki. Wrzuć masło. Udka wymieszaj z mąką i tymiankiem. Wrzuć do pieczarek z bekonem. Powinno wrzeć ok. 5 minut. Przełóż gulasz do naczynia do zapiekania. Nałóż na wierzch płat ciasta francuskiego. Zaciśnij widelcem na brzegach. Na wierzchu zrób dziurki widelcem. Piecz ok. 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz