Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Kurczak, pieczarki, bekon i ciasto francuskie

Składniki:
  • 3 plastry bekonu
  • 1 łyżka stołowa oleju aromatyzowanego czosnkiem
  • 125g pokrojonych pieczarek
  • 250g pokrojonych udek kurczaka (bez skóry i kości)
  • 2 ½ łyżki mąki pszennej
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka masła
  • 375 ml gorącej wody
  • kostka bulionowa
  • płat ciasta francuskiego

Ustaw piekarnik na 200°C -220°C

Bekon pokrój, podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki. Wrzuć masło. Udka wymieszaj z mąką i tymiankiem. Wrzuć do pieczarek z bekonem. Powinno wrzeć ok. 5 minut. Przełóż gulasz do naczynia do zapiekania. Nałóż na wierzch płat ciasta francuskiego. Zaciśnij widelcem na brzegach. Na wierzchu zrób dziurki widelcem. Piecz ok. 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...