Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Krwawe ziemniaki

Składniki:
  • 4 ziemniaki
  • 3 kulki mozzarella
  • Keczup

Ustaw piekarnik na 230˚C

Podziuraw trochę ziemniaki widelcem i włóż je do piekarnika, prosto na kratkę na 1h do 1,5h w zależności od wielkości ziemniaków.

Wyciągnij ziemniaki i pozostaw do ostygnięcia. Ostrożnie przekrój je na pół i łyżką wyciągnij ze środka „miąższ”, zostawiając skórki.

Do miski z wnętrznościami ziemniaka wrzuć pokrojoną mozzarellę i dodaj 2 łyżki stołowe keczupu. Pomieszaj widelcem i włóż z powrotem do skórek.

Polej ziemniaka jeszcze raz keczupem i włóż do pieca na jakieś 15min, przez ten czas ser się rozpuści, a ziemniaki podgrzeją.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...