Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Kocie łby

Składniki:
  • 125 g miękkiego masła
  • Ok. 280 g gorzkiej czekolady, połamanej
  • 3 łyżki stołowe złotego syropu lub ¼ szklanki syropu kukurydzianego
  • Ok. 225 g herbatników
  • 2 szklanki mini pianek
  • 2 łyżeczki cukru pudru


W rondlu rozpuść masło, czekoladę i syrop. Odlej ok. ½ szklanki mikstury i odstaw na bok.

Herbatniki rozgnieć na okruszki różnych wielkości. Wrzuć do mikstury z roztopioną czekoladą, dodaj pianki.

Wlej wszystko do foliowej formy, wygładź masę. Polej ½ szklanki wcześniej roztopionej czekolady.

Zostaw w lodówce na 2h lub na całą noc.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...