- 80 dag filetów z karpia
- 1 duża cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- po 1 łyżeczce mielonej kolendry, pieprzu, nasion kopru i imbiru
- po 1 łyżce posiekanych świeżych listków mięty i pietruszki
- 1 1/2 szklanki jogurtu
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka soli
Umyte i osuszone filety lekko natrzyj solą, odstaw na pół godziny, po czym ułóż w wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku, zalej przygotowanym sosem, przykryj folią i wstaw do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut. Po tym czasie zdejmij folię, posyp rybę posiekaną natką pietruszki, obłóż plasterkami masła i wsuń z powrotem do piekarnika na dalsze 15 minut pieczenia.
Podawaj z ryżem lub frytkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz