Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Kalmary z majonezem czosnkowym

Składniki:
  • Ok. 200g rozmrożonych kalmarów
  • 1 łyżka stołowa mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki stołowe kaszy manny
  • 1 łyżeczka Crab boil seasoning (najlepiej firmy Old Bay ), lub użyj soli i papryki
  • 1 szklanka oleju orzechowego

W małym garnku rozgrzej olej, w międzyczasie pokrój kalmary w 1,5cm pierścionki.

Mąkę, kaszę i przyprawy włóż do worka. Wrzuć kalmary i wstrząśnij.

Kiedy olej będzie gorący, wrzuć kalmary i smaż partiami, aż będą złote i chrupiące. Kilka minut na partię powinno wystarczyć.

Majonez czosnkowy:

  • ¼ ząbka czosnku
  • 4 łyżki stołowe majonezu

Wmieszaj czosnek z majonezem i podawaj z kalmarami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...