- Ok. 200g rozmrożonych kalmarów
- 1 łyżka stołowa mąki kukurydzianej
- 2 łyżki stołowe kaszy manny
- 1 łyżeczka Crab boil seasoning (najlepiej firmy Old Bay ), lub użyj soli i papryki
- 1 szklanka oleju orzechowego
W małym garnku rozgrzej olej, w międzyczasie pokrój kalmary w 1,5cm pierścionki.
Mąkę, kaszę i przyprawy włóż do worka. Wrzuć kalmary i wstrząśnij.
Kiedy olej będzie gorący, wrzuć kalmary i smaż partiami, aż będą złote i chrupiące. Kilka minut na partię powinno wystarczyć.
Majonez czosnkowy:
- ¼ ząbka czosnku
- 4 łyżki stołowe majonezu
Wmieszaj czosnek z majonezem i podawaj z kalmarami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz