Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Gruszki w cieście czekoladowym

Składniki:
  • 2 puszki gruszek w zalewie (lub kompot)

Ciasto:

  • 125g mąki pszennej
  • 125g cukru (może być cukier puder)
  • 25g kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 150g miękkiego masła
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Ustaw piekarnik na 220°C

Gruszki odsącz z zalewy. Ułóż w formie do zapiekania (wypukłą stroną do góry). Składniki ciasta wymieszaj za pomocą miksera na jednolitą masę. Rozprowadź równomiernie na gruszkach. Piecz na dolnej półce ok. 25-30 min., odstaw na 5-10 min. Pokrój. Podawaj z sosem czekoladowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...