Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Grilowane bakłażany

Składniki:
  • 2 łyżki stołowe oliwy czosnkowej, plus jeszcze trochę do pokropienia
  • 1 bakłażan
  • Sól
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • Sok z ½ cytryny
Wlej oliwę do płytkiego naczynia i odstaw. Bakłażan pokrój w cienkie długie plasterki, połóż w naczyniu z oliwą, przekręć, aby całe się nią pokryły.

Podgrzej grill, lub piekarnik i połóż każdy kawałek bakłażana na ruszcie. Piecz ok. 2-3 min, przewróć i drugą stronę piecz tyle samo czasu. Zdejmij z grilla, połóż na talerz i skrop oliwą. Posyp gruboziarnistą solą, pieprzem, polej sokiem z cytryny i posyp posiekana natka z bakłażana.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...