Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Frittata Party

Omlet:

  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki masła i kropla oleju, do smażenia
  • Dodatki do wyboru

Dodatki:
Do omletu serowego:
  • ¼ szklanki startego sera (ementalera lub innego)
Do omletu chili:
  • 1 długa papryczka chili, pokrojona, bez pestek
  • ¼ łyżeczki mielonego imbiru
  • ¼ łyżeczki mielonej kolendry
Do „zielonego” omletu:
  1. ½ szklanki rukwi albo szpinaku, dobrze posiekane
  2. 1 posiekana cebula dymka
Do omletu z szynką:
  • ½ szklanki posikanej szynki

Ubij jajka z wybranymi dodatkami.

Rozgrzej patelnie z masłem i olejem. Wlej miksturę i okrężnymi ruchami rozprowadź ją na patelni. Smaż omleta na średnim ogniu przez kilka minut.

Podnieś omlet i sprawdź czy pod spodem jest złoty, góra powinna być „prawie” gotowa, lekko ciągnąca.

Zrzuć omlet na talerz i złóż go na pół.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...