- 75 dag filetów z makreli
- 4 spore banany
- 5 dag migdałów
- 2 łyżki soku i łyżeczka otartej skórki z cytryny
- 1/4 łyżeczki curry
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki masła
- 1/2 cytryny
- 1 gałązka melisy
- sól
- pieprz
Na patelni stop pół łyżki masła i przesmaż na nim banany. Ułóż filety żaroodpornym, wysmarowanym masłem naczyniu, na każdym umieścić cienki plasterek cytryny (bez pestek), a dookoła poukładaj banany.
Na gorącej patelni zrumień posiekane migdały. Banany zaś obłóż plasterkami masła i posyp migdałami. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiecz potrawę (około 6-8 minut). Przed podaniem udekoruj listkami melisy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz