- 4 filety z dorsza (ok. 50 dag)
- 1 mała puszka mandarynek
- 4 łyżki octu winnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka keczupu
- 50 dag mrożonej mieszanki warzywnej
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 20 dag makaronu ryżowego
- sól
- pieprz
W rondlu rozgrzej olej i obsmaż na nim zamrożone warzywa. Umytą i osuszoną rybę oprósz solą i mąką ziemniaczaną, po czym włóż do rondla z warzywami (odsuń je na bok) i usmaż (po 6-8 minut z każdej strony).
Gdy ryba będzie już ładnie zrumieniona, wymieszaj ją z warzywami i wlej przygotowany sos i 3-4 łyżki syropu mandarynkowego. Na koniec włóż mandarynki i makaron. Jeszcze przez 3-5 minut podgrzewaj na małym ogniu, ostrożnie cały czas mieszając.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz