Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Dorsz po żydowsku

Składniki:
  • 60 dag filetów z dorsza lub morszczuka
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • 3-4 goździki
  • sok i skórka otarta z 1 cytryny
  • kilka rodzynek
  • pieprz
  • sól
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, następnie posyp przyprawami i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Teraz obierz cebule, posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj uprzednio przygotowaną rybę. Całość przypraw do smaku, wlej piwo i duś na małym ogniu pod przykryciem 20 minut. Na koniec dodaj namoczone wcześniej rodzynki i skórkę otartą z cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...