- 4 filety z dorsza (ok. 70 dag)
- po 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, koperku lub bazylii
- 4 łyżki białego wytrawnego wina
- 1 łyżka łagodnej musztardy
- 8 plastrów chudego boczku
- 3 łyżki oleju
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, a następnie posyp solą i pieprzem. Rozsmaruj na każdym ziołową masę i przykryj dwoma plastrami boczku. Zwiń i zepnij wykałaczką. Ułóż na odpowiednio przyciętych kawałkach folii aluminiowej natłuszczonych resztą oleju. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 270°C na 20 minut, przewracając w połowie pieczenia.
Danie to można bardzo szybko przyrządzić dla niespodziewanych gości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz